Webwinkel laten maken of zelf een webwinkel maken?

Het verkoop klimaat van Nederland is de afgelopen jaren flink veranderd. Steeds meer verkoop verschuift van offline naar online toe. Als ondernemer wil je natuurlijk profiteren van deze nieuwe ontwikkelingen met je eigen webwinkel. Bouw je zelf een webwinkel of besteed je dit uit naar een professionele partij? In deze blog vergelijken we de voor en nadelen.

Het grote voordeel van online producten of diensten verkopen is het gemak dat hiermee gepaard gaat. Klanten kunnen eenvoudig online bestellen en afrekenen. Dankzij snelle online betaalmethodes via payment providers als Mollie staat het geld direct op de rekening van de verkoper en kan de verkoper overgaan tot actie. 

Voor de klant lijkt dit proces vaak eenvoudig maar aan de achterkant gebeurt een opeenvolging van acties om dit proces goed en snel te laten verlopen. Gelukkig zijn er oplossingen om een goed werkende webwinkel voor iedereen beschikbaar te maken.

webwinkel laten maken

Zelf maken

Door handige e-commerce platformen zoals Shopify kan vrij snel een webwinkel worden gebouwd. Met Shopify is het een kwestie van een account aanmaken en betalen om een basis webwinkel online te hebben. Het grote nadeel van Shopify is dat je webwinkel er erg standaard uit ziet. Om je webwinkel er representatief uit te laten zien voor je bedrijf moet je een hoop tijd investeren. Omdat je binnen Shopify alleen kunt werken met standaard sjablonen blijft je webshop altijd een standaard tintje hebben.

Shopify geeft je verder ook geen advies over je algemene voorwaarden, privacybeleid en andere belangrijke pagina’s in je webwinkel. Deze zaken zul je allemaal zelf uit moeten vinden. Vervolgens moet je de pagina’s op een correcte manier in je webwinkel verwerken.

Daarnaast is Shopify vrij prijzig. Naast een maandelijks abonnement betaal je een percentage over al je omzet aan Shopify dat kan oplopen tot meer dan 2%. Dit percentage en je maandelijkse kosten betaal je aan Shopify om alleen je webwinkel in de lucht te houden. 

Laten maken

Als je van plan bent om serieus aan de slag te gaan met een eigen webwinkel en je niet over de benodigde kennis/tijd beschikt kun je er beter voor kiezen om een professionele partij in te schakelen. Het eerste grote voordeel bij een webwinkel laten maken ten opzichte van zelf met een platform een webwinkel bouwen is dat je een unieke webwinkel krijgt. 

Een team van ervaren webdesigners kan precies aan jouw wensen en eisen voldoen. Vervolgens kan een webwinkel gebouwd worden die écht aansluit bij de uitstraling van jouw bedrijf. Ieder icoontje, tekstregel en afbeelding kan exact naar jouw wensen worden aangepast.

Als je kiest voor een ervaren partij voor het ontwikkelen van je webwinkel kan deze partij je ook ondersteunen bij alle randzaken omtrent je webwinkel. Denk hierbij aan de eerder genoemde juridische documenten.

Het laatste grote voordeel van een webwinkel laten maken is dat het op de lange termijn vele malen goedkoper is. Wie bij ROVO een webwinkel laat ontwikkelen betaalt een eenmalig bedrag. Nadat het project is afgerond, is je webwinkel volledig van jou en betaal je geen maandelijkse kosten meer. Omdat je webwinkel gemaakt is met een oog op de toekomst kun je de komende jaren gebruik maken van je webwinkel zonder dat er iets veranderd hoeft te worden.

Geïnteresseerd geraakt in het laten maken van een webwinkel? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.